Restart Bewindvoering

Wat houdt Restart Bewindvoering in? 

Bewindvoering houdt in dat wij uw financiële huishouding en bezittingen zo goed mogelijk te beheren, zodat u zich minder zorgen hoeft te maken. We helpen mensen die niet in staat zijn om hun eigen financiën te beheren. Een veel voorkomende misvatting is dat bewindvoering wordt vergeleken met een schuldsaneringsregeling. Dit zijn namelijk niet dezelfde twee vormen van financieel beheer. Bewindvoering is echter wel een belangrijke stap om tot een schuldsaneringsregeling te komen.

Hoe werkt het?

Onze bewindvoerders stabiliseren uw financiën, inventariseren de schuldenlast en verzorgen daarnaast de administratieve zaken rond schuldhulpverlening. De bewindvoerder neemt beslissingen over het geld en de goederen van betrokkene. Wie onder bewind staat, blijft handelingsbekwaam. Hij of zij mag dus nog wel zelfstandig rechtshandelingen verrichten.

Hoe vraag ik bewind aan?

De aanvraag voor bewindvoering verloopt via de kantonrechter. De kantonrechter benoemt in deze situatie bij voorkeur iemand uit de familie. Is er geen familielid beschikbaar, dan stelt de kantonrechter een professionele bewindvoerder, mentor of curator aan.

Op het moment dat de financiële situatie stabiel en gezond genoeg is om voor schuldhulpverlening in aanmerking te komen, zal samen met de cliënt een aanvraag voor schuldhulpverlening worden gedaan. De kans op een succesvolle schuldsaneringsregeling is vele malen groter wanneer deze op korte termijn wordt opgestart.

U kunt bij onze medewerkers informeren naar de aanvraag van bewindvoering. 

Ga direct naar CONTACT

Ga direct naar AANMELDEN